In de voorstelronde stellen de Cliëntenraadleden zich aan je voor:

Mijn naam is: Winneke Ekkel.

Ik zit in de cliëntenraad, omdat mijn zoon Coen door Trajectvol wordt ondersteund. Vanwege mijn werk heeft Bert Sterkenburg gevraagd of ik namens Coen in de cliëntenraad zou willen zitten, vanwege het feit dat ik eerder een cliëntenraad mee heb helpen oprichten. Ik heb daar ja opgezegd, omdat ik het leuk vindt om in een overlegorgaan te zitten en me bezig te houden met beleid. Daarnaast is mijn belangrijkste drijfveer, cliënten door middel van een cliëntenraad invloed te laten krijgen en hebben op de dingen die voor cliënten belangrijk zijn.

Dit kan zijn: hoe jullie zorg en ondersteuning aangeboden wordt, of er klachten zijn en hoe die worden behandeld, nieuwe plannen om nieuwe zorg in te zetten beoordelen en nog veel meer. Ik ben door de cliëntenraadsleden gekozen tot voorzitter.

Deze taak houdt in dat ik geacht wordt de belangen van de cliënten te verwoorden en eventueel als vertegenwoordiger op te treden bij officiële dingen. Eigenlijk een beetje jullie gezicht naar bijv. een zorgkantoor of andere officiële instanties, maar zeker ook het aanspreekpunt voor de cliënten (behalve klachten) als zij vinden dat er iets voor jullie gedaan moet worden.

Mijn naam is:  Ernst Jan Groeneveld.

Ik woon in Veldhoven samen met een man al meer dan een kwart eeuw. Ik werk sinds 1992 bij een digitale kaartmaker. Bert Sterkenburg heeft me gevraagd voor de cliëntenraad.

Iets over mezelf. Een jaar of tien raakte ik de weg kwijt. Zware depressie. Hierdoor bij een psychiater terecht gekomen. Aldaar een diagnose bekomen, Asperger syndroom. Ik heb begeleiding gezocht en gevonden in Boxtel bij TNA met Bert Sterkenburg, nu ongeveer acht jaar geleden. Eerst een aantal jaren persoonlijke begeleiding, later ook iemand thuis.

Dat was ook prettig voor mijn man, want die kon nergens heen met zijn verhaal. Hij heeft later een traject gevolgd bij de GGZE speciaal voor partners van autisten. Later kreeg ik ook nog een job coach, wat ondertussen al weer gestopt is. De depressieve tijd was een zware tijd, maar ben er zonder kleerscheuren doorgekomen. Mijn relatie is gebleven en mijn werk heeft me ook behouden.

We zij verhuisd van Dommelen naar Veldhoven en wonen nu in een appartement. Dat is gemakkelijker voor mij, namelijk een stuk overzichtelijker zo zonder tuin.

geeft richting